Druvsocker skänker dej ork omedelbart när du är i behov av det

Vissa tror att druvsockret och normalt vitt socker är detsamma men så är det inte. Däremot är druvsocker samma som det välkända glukos som också kallas dextros. Det här är en enkel sockerart som benämns med formeln C6H12O6. Dextros går mycket snabbare ut I blodet är vanligt socker och ger därmed en snabbare energikick. Det är just på grund av detta som den som tränar mycket kan se en fördel med dextrosen direkt innan ett träningspass.

Druvsocker är omedelbar ork.

druvsocker

När energibufferten är tom vad gör du då? Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Det är i sådana situationer det kan vara bra att komma ihåg att druvsocker kan vara din räddning istället för en massa godis.

Det är bra att veta skillnaden mellan bukfyllnad och energikick. Det räcker med ett litet piller med dextros för att man ska komma igång igen.

Kan man inte lika gärna inta vindruvor om man vill erhålla dextros i sig?

Namnet druvsocker ger en fingervisning att du har gissat rätt. Druvor innehåller visserligen druvsocker men jämfört med ett piller dextros väldigt utspätt. Druvsocker är garanterat ett helt naturligt socker och skapat med fotosyntes. Druvsocker höjer blodsockret på ett naturligt sätt.

En liten förpackning med glukostabletter är smidigt att alltid kunna ha med sig. Doktorn rekommenderar vid lågt blodsocker “Ät snabbt upp fyra kilo druvor.” Ett par tre teskedar pulver i vattenflaskan du har till träningen räcker.

Man kan inhandla druvsocker i någon ordinarie shop alternativt via en internetbutik.

Det är snabbt och enkelt att hitta olika druvsockerprodukter. Ofta är webbutikernas prisbild bättre än hos den lokala livsmedelhandlaren. Exempelvis kan enkilospåsar vara ett bra alternativ.

En bra idé kan vara att köpa på sig flera paket. Det här kan också vara smart att göra inför en resa då man vet att det kan behövas lite extra energi då man kanske ska ge sig ut på fysiska strapatser.