Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Det ger dig ett bra virusskydd.

basala

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Fall inte för handspritens lockelser. antibakteriell Så är det inte. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Det är inget vidare. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Den kan du använda för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Den kan behövas då och då.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*