Nu är det extra viktigt med skydd mot virus hemma, därför ska du se till att ha antibakteriell tvål.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Bakterier och virus dödas om du tvättar dig med handtvål. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Sjukhusen tillhandahåller all personal och sina besökare antiseptisk tvål och handsprit. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

bakteriedödande

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

bakteriedödande

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handdesinfektionsmedel Det är inte sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Handsprit kan torka ut din hy. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Köp den så att du har den hemma.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Handsprit kan också i långa loppet vara skadligt mot huden på dina händer. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Det otroligt smittsamma viruset Corona har också visats sig hindras av det.

Antiseptisk tvål, räcker det med den eller?

Virus från influensa och liknande behöver dock mer än en god handhygien. Det är mer som avgör om du blir smittad eller inte. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. När du har tvättat händerna så måste du ändå se till att tvätta dem igen om du inte tvättat ytorna då du kan så smittan på dig.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

Det går bra att gå runt med trasor och rengöringsmedel för att få rent i hemmet. Antibakteriellt medel som sprayas över dörrhandtag och andra ytor man ofta tar i är en bra möjlighet. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Att rengöra med bakteriedödande spray gör allt mer effektivt och mindre energislösande vilket gör att du kanske gör det oftare. Du kan spraya på varor som du tar med dig hem från butiken. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Kolloidalt silver kan du spraya över ätbara produkter så att all smitta dödas. Bästa fabrikat är IONplus.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*