Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Hur vet du att du har influensa? De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Du kan även känna dig illamående.

handsprit

De flesta har haft influensa någon gång. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Många började då se över sitt virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Du kan köpa det i pulverform också. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha information om hur du stärker ditt immunförsvar så kan du läsa mer via Dr Annika Dahlqvists sajter.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Börja innan du får influensa symtom. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Smitta kan lätt göra att du får influensa symtom. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Det är inte så komplicerat. Köp inte handspriten. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Tänk handtvätt istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Gnugga händerna i minst 20 sekunder. Spola händerna därefter. Viruset har ingen chans.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Men så är det sällan. Viruset måste dö. Det finns också luftburna virus. Det är bra med rena händer.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. handtvätt Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Du kan använda ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Sprayen kommer åt överallt.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*