Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Många virussorter överlever en handspritning. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

handsprit

Du behöver inte handsprit. alcogel Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Särskilt om du använder sprit ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Tänk på ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Virus finns oftast på dörrhandtag. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Du kan ha på dig handskar också.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Så kan du öka ditt skydd. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Använd sprayen på varor som du använder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*