Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus är många till antalet. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

desinfektionmedel

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Du ska alltid ha god hygien. Genom att tänka på hygienen minskar du risken att insjukna i olika sjukdomar.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Husmorsrådet om att handsprit fungerar bäst i alla lägen stämmer inte, det hjälper exempelvis inte mot en pandemi. Det är lätt att svara på. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Du får inte bättre effekt med handsprit. Många kritiserar handspriten och menar att det finns bättre alternativ på marknaden.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Det räcker inte med att strö på lite grann. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

antibakteriell

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. sterilisering Det är inte sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bakterier och virus är inte allt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Du kan ta med sprayen överallt.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. Då kan du få sår på huden. Det är inte en särskilt angenäm upplevelse.

Sår är en enklare väg in i kroppen för coronavirus och andra sjukdomar. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Det torkar inte ut huden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*