Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Många blir lurade av den starka känslan. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du kommer inte undan handtvätten. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. Då har du ett bra skydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Runt omkring oss finns bakterier. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Skydda dig året om

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Det får inte ta slut. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

handdesinfektionsmedel

Vet du vad ytdesinfektion är?

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*