Är du beredd på den stora pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Du kan förbereda dig redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Det finns virus som överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Stoppa Coronaviruset Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Sydda dig så mycket som möjligt. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*